Scan Sverige i Almedalen 2025 – för svensk livsmedelsförsörjning, framtidens kostvanor och mer svenskt kött på våra tallrikar

Scan Sverige är i Almedalen för att lyfta avgörande frågor om svensk livsmedelsförsörjning, såsom behovet av ökad svensk köttproduktion, framtida kostvanor samt att möta den ökade efterfrågan på mer svenskt kött på våra tallrikar.

För att stärka Sveriges uthållighet i händelse av kris eller krig behöver livsmedelsförsörjningen öka – även i fredstid. Därför satsar vi på Scan Sverige i hela vår värdekedja, från bonde till bord. Med 6 000 gårdar bakom oss ser vi stor potential att förbättra villkoren för svenskt lantbruk och för att på ett hållbart och långsiktigt sätt öka svensk köttproduktion samtidigt som vi minskar importberoendet.

Framtidens kostvanor behöver ta hänsyn till hälsa, välbefinnande, svensk livsmedelsberedskap samt klimatmässig, ekonomisk och social hållbarhet. Vi är stolta över att bidra till en balanserad kost och att fortsätta utveckla köttproduktionen så att konsumenter fortsatt kan ta del av köttets näringstäthet på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Svenskarnas efterfrågan på svenskt kött är hög och förtroendet stort – det vill vi kunna möta.
 

Scan Sverge deltar i följande öppna seminarium:

Tisdag 14.00 – 14:45

Hur kan Sverige stärka sin energisäkerhet genom att bli självförsörjande på drivmedel?

Onsdag 14.15 – 15:15

Kan tallriksmodell bli tiktoktrend? Matvärdekedjans ansvar för nästa generations matvanor

  • Arrangör: Arla, Generation Pep

 Scan Sveriges representanter på plats:

  • Lars Appelqvist, vd Scan Sverige
  • Elina Matsdotter, hållbarhetschef Scan Sverige